ŽELIM TI DA ŽELIŠ!

Slika preuzeta ODAVDE

Novogodišnji i Božićni praznici su vreme kada svi nešto želimo. Ipak, mislim da je bolje da želimo bez obzira na to koji je period u godini, značajan događaj ili kakav je običaj.

Želeti i težiti ka ostvarenju želje je, plodonosno, pa čak i zdravo rekla bih…

Pre svega, nemoj potceniti svoju želju. Ne gledaj tuđe, „medijski realizovane želje“. Kada definišeš želju – posebnu, iskrenu i važnu, hrabro i sa verom kreni ka njenom ostvarenju. Aktiviraj volju a samim tim i odlučnost, samodisciplinu, upornost, istrajnost. Ako ništa drugo, radićeš na svom karakteru.

Pripazi, neko će pokušati da parališe, ograniči ili usmeri tvoju želju. Ostani fokusiran/a i ostvarenje želje će ti pružiti mogućnost da uživaš. Tako ćeš biti zadovoljniji/a, pun/a samopouzdanja i energije, uveren/a da je sve moguće! Motivisan/a da ponovo želiš. Istovremeno, sprečićeš mogućnost da se potrebe i želje gase i štitićeš sebe od  depresije. 

Kada naiđeš na poteškoće, veruj u svoje želje i njihovo ostvarenje. Misli na osećaj koji te obuzima kada doživiš uspeh.

Nemoj se uplašiti ako ne znaš šta želiš. Pitaj sebe šta u sadašnjem trenutku želiš ili šta želiš u budućnosti. Napravi spisak želja! To nije egoizam!

Budi oprezan/a, jer te težnja ka konstantnom zadovoljstvu može odvesti u pogrešnom smeru – praznom hedonizmu.

Ličnim primerom nauči sebi važne osobe, da su želje izuzetno važne! Da zadovoljstvo nakon ostvarenja želje nije cilj, već posledica uzbudjivog i čarobnog putovanja koje doprinosi kvalitetu života.

Ne zaboravi da nas osećanje želje čini živim i punim elana. Biraj želje, ali i uživaj u svakom ostvarenju. Tako ćeš biti i srećna i uspešna osoba.

Od srca ti želim, da želiš! 😊

Postavi komentar